De voorwaarden zijn van toepassing op het gebruik van de Dokter Dichtbij app en is onderdeel van de geneeskundige behandelingsovereenkomst tussen u en uw huisarts, die de Dokter Dichtbij app aanbiedt. Dokter Dichtbij app geeft u inzage in uw medische gegevens, biedt u onder andere de mogelijkheid om te communiceren met uw huisarts en maakt het mogelijk om via een koppeling naar de app “Moet ik naar de dokter?” een digitale zelftriage uit te voeren. Ook kunt u met de app medische vragen stellen, informatie opzoeken via betrouwbare websites en herhaalmedicatie aanvragen. Op het moment dat je een account aanmaakt zijn deze gebruiksvoorwaarden van toepassing.
Artikel 1 Definities
- De in de Gebruiksvoorwaarden met hoofdletters geschreven termen hebben de volgende betekenis:
- Data: alle door U op de systemen zoals ingezet voor de levering van de Dienst opgeslagen gegevens.
- Dienst(en): de diensten die de HCDO ten behoeve van U zal leveren bestaande uit onder andere, maar niet uitsluitend het leveren van de Dokter Dichtbij app, welke U de mogelijkheid geeft om uw medische gegevens in te zien en contact op te nemen met uw Huisarts.
- U: u, een patiënt onder behandeling bij een Huisarts die de Dienst aanbiedt.
- Gebruiksvoorwaarden: onderhavige voorwaarden.
- HCDO: de Huisartsen Coöperatie Deventer en Omstreken U.A, gevestigd aan de Nico Bolkesteinlaan 75 te Deventer en ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 08160047.
- Huisarts: de zorgaanbieder die U huisartsenzorg verleent en via wie U gebruik kunt maken van de Dienst.
- Intellectuele Eigendomsrechten: de rechten (van intellectuele eigendom) waaronder begrepen maar niet beperkt tot auteursrechten, databankrechten, domeinnamen, handelsnaamrechten, merkrechten, modelrechten, naburige rechten, octrooirechten, alsmede rechten op knowhow.
- Materialen: alle websites, (web)applicaties, huisstijlen, logo’s, folders, brochures, leaflets, belettering, advertenties, marketing- en/of communicatieplannen, concepten, afbeeldingen, teksten, schetsen, documentatie, adviezen, rapporten en (andere) voortbrengselen van de geest, alsmede voorbereidend materiaal daarvan en de gegevensdragers waarop deze materialen zich bevinden.
- Mijngezondheid.net: het bedrijf waar U zich moet registreren alvorens U kunt inloggen in uw persoonlijke account waarmee U toegang heeft tot de Dienst.
- MINDD: het bedrijf dat de digitale zelftriage van “Moet ik naar de dokter?” aanbiedt. De digitale zelftriage is beschikbaar via de Dokter Dichtbij app.
- Overeenkomst: de overeenkomst tussen HCDO en U op grond waarvan HCDO de Dienst aan U zal leveren en waarvan de Gebruiksvoorwaarden onlosmakelijk onderdeel uitmaken.
- Partij(en): HCDO en U tezamen of afzonderlijk.
Artikel 2 Toegang tot de Dienst
- Om gebruik te kunnen maken van de Dienst, dient U de Dienst allereerst via Apple’s App Store, de Google Play Store of anderszins op uw mobiele apparaat te installeren. Vervolgens logt U in met uw account van Mijngezondheid.net.
- Heeft U geen account op Mijngezondheid.net, dan moet U zich eerst registeren bij uw Huisarts of apotheek. Na identificatie met een geldig legitimatiebewijs wordt U geregistreerd in Mijngezondheid.net. Vervolgens logt U in met uw account van Mijngezondheid.net.
- Het is belangrijk om uw medische gegevens te beschermen. Een Account en de logingegevens zijn daarom strikt persoonlijk en mogen niet gedeeld worden met een andere persoon. In het bijzonder dient U het wachtwoord strikt geheim te houden.
- Als logingegevens van een Account zijn kwijtgeraakt of uitgelekt, zal U direct alle maatregelen nemen die redelijkerwijs nodig en wenselijk zijn om misbruik van het Account te voorkomen. Deze maatregelen kunnen bijvoorbeeld bestaan uit het wijzigen van het wachtwoord of het blokkeren van het Account. Ook zal U direct melding maken bij HCDO, zodat er eventueel aanvullende maatregelen genomen kunnen worden ter voorkoming van misbruik van het Account.
Artikel 3 Gebruik en gebruiksrecht
- De Dienst biedt U de mogelijkheid om via een koppeling met het huisartseninformatiesysteem van uw Huisarts, uw medische gegevens in te zien en contact op te nemen met uw Huisarts. Via een koppeling naar de app “Moet ik naar de dokter?” kunt U een digitale zelftriage uit voeren.
- HCDO verstrekt hierbij aan U een persoonlijk, herroepbaar, niet-exclusief, niet-overdraagbaar, niet-sublicentieerbaar gebruiksrecht voor de duur van de Overeenkomst om de Dienst te gebruiken in overeenstemming met de Gebruiksvoorwaarden.
- Het is U verboden om met gebruikmaking van de Dienst de wet te overtreden of om inbreuk te maken op de rechten van anderen.
- Het is U niet toegestaan:
a) de broncode van de Dienst te reverse engineeren of de Dienst te decompileren, behoudens voor zover dit bij bepaling van dwingend recht is toegestaan;
b) de Dienst in kopie te geven aan derden;
c) de Dienst in (sub)licentie te geven of beschikbaar te stellen aan derden, middels verhuur, Software-as-a-Service constructie of anderszins;
d) wijzigingen aan te brengen in de Dienst, behoudens voor zover dit bij bepaling van dwingend recht is toegestaan; of
e) aanduidingen van rechthebbende op de Dienst of delen daarvan te verwijderen of onleesbaar te maken. - Naast de opgenomen voorwaarden kunnen Apples’ App store en Google’s Play store voorwaarden stellen aan het verkrijgen van de App, het gebruiken daarvan en aanverwante zaken. Raadpleeg hiervoor de gebruiksvoorwaarden en privacyverklaring van Apples’ App store, Google Play store, en eventueel van toepassing zijnde voorwaarden op de website van de betreffende aanbieder.
- De Dienst is met de grootste zorgvuldigheid samengesteld. HCDO garandeert niet dat de in de Dienst verstrekte gegevens en informatie vrij zijn van fouten of onvolkomenheden.
Artikel 4 Gebruik van de dienst
- De Dienst die u aangeboden wordt valt onder andere onder de Wet op de Geneeskundige Behandelovereenkomst (WGBO). Hierin zijn uw patiëntenrechten geregeld. Wenst U gebruik te maken van uw patiëntenrechten, zoals uw recht op informatie, inzage, rectificatie, verwijdering, beperking, aanvulling, bezwaar of overdraagbaarheid, neem dan contact op met uw Huisarts.
- Voorwaarde om gebruik te mogen maken van de Dienst is dat U een geneeskundige behandelingsovereenkomst met uw Huisarts heeft.
- Uw Huisarts kan, via een koppeling met het eigen huisartseninformatiesysteem, op uw verzoek medische gegevens voor U inzichtelijk maken. HCDO is niet verantwoordelijk voor het gebruik dan wel het functioneren van dit systeem.
- Uw Huisarts heeft inzicht in geanonimiseerde gebruikersstatistieken. Alle informatie die U middels de Dienst wordt door uw Huisarts alleen gebruikt in het kader van uw medische behandeling.
- U dient er rekening mee te houden dat de informatie welke voor U inzichtelijk is gemaakt via een koppeling met het huisartseninformatiesysteem van uw Huisarts in de Dienst onvolledig of onjuist kan zijn. Neem contact op met uw Huisarts om de fouten en onvolkomenheden in het medisch dossier onverwijld te corrigeren.
Artikel 5 Gebruik van de digitale zelftriage
- Via de Dokter Dichtbij app is het mogelijk om een digitale zelftriage uit te voeren. De digitale zelftriage wordt U aangeboden door MINND (“Moet ik naar de dokter?”).
- Voor het gebruik van de digitale zelftriage gelden aanvullende voorwaarden van MINDD, zie voor meer informatie https://www.moetiknaardedokter.nl/gebruikersvoorwaarden/. Uw Huisarts en HCDO zijn niet verantwoordelijk voor het gebruik van de digitale zelftriage. Raadpleeg altijd uw Huisarts voor eventuele vragen.
Artikel 6 Notice and takedown
- Indien HCDO van oordeel is dat met gebruikmaking van de Dienst onrechtmatige Materialen worden opgeslagen of verspreid, of met gebruikmaking van de Dienst anderszins onrechtmatig of in strijd met de Overeenkomst wordt gehandeld, zal HCDO de betreffende Materialen verwijderen, zonder daarbij een kopie te hoeven maken. HCDO zal zich inspannen om daarbij geen overige Materialen te raken en zal U zo spoedig mogelijk op de hoogte stellen van de genomen maatregelen.
- HCDO is gerechtigd om de naam, het adres en andere identificerende gegevens van U af te geven aan een derde die klaagt dat U inbreuk maakt op diens rechten, mits:
a) het voldoende aannemelijk is dat de Materialen, op zichzelf beschouwd, jegens de derde onrechtmatig en schadelijk zijn;
b) de derde een reëel belang heeft bij de verkrijging van de gegevens;
c) het aannemelijk is dat er in het concrete geval geen minder ingrijpende mogelijkheid is om de gegevens te achterhalen; en
d) de afweging van de betrokken belangen meebrengt dat het belang van de derde behoort te prevaleren. - Wanneer sprake is van mogelijk strafbare Materialen, dan is HCDO gerechtigd hiervan aangifte te doen. HCDO kan hierbij de gegevens en alle relevante informatie over U overhandigen aan de bevoegde instanties en alle andere handelingen verrichten die deze instanties HCDO verzoeken te verrichten in het kader van het onderzoek.
Artikel 7 Klachten
- HCDO neemt klachten en meldingen ten aanzien van de Dienst uiterst serieus. In geval van vragen, opmerkingen en klachten, kan contact worden opgenomen door middel van de daartoe bestemde contactmogelijkheid in de Dienst.
- Vragen, klachten en overige opmerkingen ten aanzien van de uitvoering van de geneeskundige behandelingsovereenkomst tussen U en de Huisarts, dient U te richten aan uw Huisarts. Indien HCDO dergelijke vragen, klachten en/of opmerkingen van U ontvangt, dan zal HCDO natuurlijk behulpzaam zijn en deze zo spoedig mogelijk doorsturen naar uw Huisarts en U hiervan op de hoogte stellen. HCDO doet haar best erop toe te zien dat de Huisarts de vragen of klachten afhandelt. Mocht dit niet het geval zijn, dan moet U dat vooral aangeven bij HCDO.
- Op klachten over de Dienst zal HCDO zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk binnen veertien (14) dagen na ontvangst reageren.
Artikel 8 Ondersteuning
- U bent zelf verantwoordelijk voor het gebruik van de Dienst.
- Voor vragen of ondersteuning kunt u terecht bij uw eigen Huisarts. U dient aanwijzingen van uw Huisarts over het gebruik van de Dienst altijd op te volgen.
Artikel 9 Beschikbaarheid en onderhoud
- HCDO spant zich in voor optimale beschikbaarheid en bereikbaarheid van de Dienst.
HCDO geeft geen garantie op de beschikbaarheid of het altijd correct functioneren van de Dienst. - HCDO garandeert niet dat de Dienst of onderdelen daarvan zonder onderbreking, fouten of gebreken zal werken, of dat steeds alle fouten en gebreken kunnen en worden verbeterd.
- Voor zover onderdelen van de Dienst bij HCDO of een van haar leveranciers draaien en niet op uw mobiele apparaat, heeft HCDO het recht om de Dienst of gedeelten daarvan tijdelijk buiten gebruik te stellen ten behoeve van onderhoud, aanpassingen of verbetering daarvan. HCDO zal proberen een dergelijke buitengebruikstelling zoveel mogelijk te plannen wanneer het gebruik van de Dienst zo laag mogelijk is en zich inspannen om U tijdig op de hoogte te stellen van enig geplande buitengebruikstelling.
- HCDO mag van tijd tot tijd geheel naar eigen inzicht de functionaliteit van de Dienst aanpassen. Daarbij zijn feedback en suggesties van U welkom, maar uiteindelijk beslist HCDO zelf welke aanpassingen zij al of niet doorvoert.
Artikel 10 Intellectuele Eigendomsrechten
- Alle Intellectuele Eigendomsrechten op de Dienst, de bijbehorende software, alsmede alle informatie, wijzigingen, uitbreidingen en afbeeldingen, zijn en blijven van HCDO of haar licentiegevers.
- HCDO kan (technische) maatregelen nemen ter bescherming van de Dienst. Indien HCDO dergelijke beveiligingsmaatregelen heeft genomen, is het U niet toegestaan om deze beveiliging te ontwijken of te verwijderen.
- Het is U niet toegestaan om enige aanduiding van Intellectuele Eigendomsrechten uit de Dienst te verwijderen of aan te passen. Het is tevens niet toegestaan om aanduidingen omtrent het vertrouwelijke karakter uit de Dienst te verwijderen.
- Indien U feedback over een fout of een suggestie voor verbetering, geeft U HCDO een onbeperkt en eeuwigdurend gebruiksrecht om deze informatie te gebruiken. Dit geldt niet voor informatie die U nadrukkelijk als vertrouwelijk mankeert.
- Data die U opslaat of verwerkt via de Dienst is en blijft uw eigendom. De zeggenschap over de Data berust zodoende te allen tijde bij U. HCDO heeft een beperkt gebruiksrecht om de Data in te zetten voor de levering van de Dienst, inclusief toekomstige aspecten daarvan.
Artikel 11 Privacy en geheimhouding
- Partijen zullen informatie die zij bij gebruikmaking van de Dienst aan elkaar verstrekken, vertrouwelijk behandelen wanneer deze informatie is gemarkeerd als vertrouwelijk of wanneer de ontvangende partij weet of redelijkerwijs moet vermoeden dat de informatie als vertrouwelijk bedoeld was.
- Voor zover er persoonsgegevens worden verwerkt door HCDO bij de uitvoering van haar Dienst zal HCDO bij de verwerking rekening houden met de vereisten uit de privacywetgeving. Informatie over hoe HCDO omgaat met uw persoonsgegevens is te vinden in de privacy- en cookieverklaring via https://dokterdichtbij.nl/privacy-statement/.
- HCDO zal zorgdragen voor een passend beveiligingsniveau gelet op de risico’s die de verwerking en aard van te beschermen persoonsgegevens met zich meebrengen. Dit evenwel enkel indien en voor zover deze zich in de systemen of op de infrastructuur van HCDO bevinden.
Artikel 12 Vergoeding
- Voor het gebruik van de Dienst is geen vergoeding verschuldigd.
Artikel 13 Aansprakelijkheid
- HCDO stelt de Dienst kosteloos aan U ter beschikking. Om deze reden kan zij geen aansprakelijkheid aanvaarden voor enige schade die het gevolg is van het gebruik van de Dienst.
- De uitsluiting van aansprakelijkheid geldt niet indien en voor zover de betreffende schade het gevolg is van opzet of bewuste roekeloosheid van de bedrijfsleiding van HCDO.
Artikel 14 Looptijd en beëindigen
- De Overeenkomst gaat in zodra U zich registreert voor de Dienst en wordt aangegaan voor onbepaalde tijd.
- U kunt op ieder moment de Overeenkomst en daarmee het gebruiksrecht opzeggen door de het gebruik van de Dienst te beëindigen.
- In geval van beëindiging, ongeacht de reden, zal uw Account niet langer toegankelijk zijn. Indien U gegevens wenst te bewaren, dient U daartoe zelf een kopie van te maken.
- HCDO behoudt het recht voor om de Overeenkomst op te zeggen met een opzegtermijn van één (1) maand.
Artikel 15 Wijzigen gebruiksvoorwaarden
- HCDO behoudt zich het recht voor de Dienst en deze Gebruiksvoorwaarden te wijzigen of aan te vullen. Wijzigingen gelden ook ten aanzien van reeds gesloten Overeenkomsten met inachtneming van een termijn van één (1) maand na bekendmaking van de wijziging.
- HCDO is gerechtigd de Dienst te wijzigen en/of uit te breiden. Een update kan voorwaarden stellen die afwijken van het in deze Gebruiksvoorwaarden bepaalde. Dit wordt altijd vooraf gemeld.
- Indien U een wijziging, aanvulling of update niet wenst te accepteren, kunt U tot de datum van inwerkingtreding de Overeenkomst opzeggen. Gebruik van de Dienst na de datum van inwerkingtreding geldt als acceptatie van de gewijzigde of aanvullende voorwaarden.
Artikel 16 Overige
- Op de Overeenkomst en deze Gebruiksvoorwaarden is Nederlands recht van toepassing en alle geschillen tussen Partijen in verband met de Overeenkomst zullen worden voorgelegd aan de bevoegde Nederlandse rechter voor het arrondissement waar U woonachtig bent.
- Afwijkingen van deze Gebruiksvoorwaarden zijn alleen bindend indien deze door HCDO schriftelijk zijn aanvaard.
- HCDO heeft het recht om zijn rechten en plichten uit de Overeenkomst geheel of gedeeltelijk over te dragen aan een moeder-, zuster, en/of dochtermaatschappij dan wel aan een derde partij in het geval van fusie of overname. HCDO zal U hiervan vooraf op de hoogte stellen. Indien U dit niet wenst te accepteren, kunt U de Overeenkomst opzeggen.